Onze trotse projecten

Het voortbestaan van Jukumu Letu is (vooralsnog) afhankelijk van donaties. De overheid in Kenia geeft geen geld aan crèches en peuteropvang, waardoor de enige inkomsten van Jukumu Letu bestaan uit een (kleine) bijdrage van de toch al niet kapitaalkrachtige ouders/verzorgers. De vaste kosten benodigd voor de dagelijkse opvang van deze kinderen zijn echter vele malen hoger dan de beperkte inkomsten. Stichting De Vrienden van Jukumu Letu zet zich in om, zolang het nodig is, 50% van de maandelijkse vaste lasten bij te dragen. De overige 50% van de kosten zal Jukumu Letu zelf in Kenia ophalen via het innen van de ouderlijke bijdragen en het verkopen van zelfgemaakte producten. Daarnaast zet Stichting De Vrienden van Jukumu Letu zich in om fondsen te werven voor projecten, die bijdragen aan de ontwikkeling van Jukumu Letu, op weg naar een stabiele toekomst.


Our proud projects

Currently, the survival of Jukumu Letu is dependent on donations. The Kenyan government does not give subsidies to daycare or toddler care. This means the only income for Jukumu Letu consists of a (small) contribution of the parents/caretakers of the children, who are already not very wealthy. However, the fixed costs for the daily care of the children are much higher than the restricted income. Foundation ‘De Vrienden van Jukumu Letu’, seeks to account for 50% of the monthly costs. Jukumu Letu itself will cover the remaining 50%, through parental contributions and the sale of homemade products. Besides this, the foundation commits to raising funds for projects that contribute to the development of Jukumu Letu on the way to a more stable future.

24.0%

Jukumu Letu - doneer nu

Help jij mee om in de dagelijkse kosten van Jukumu Letu te voorzien? Doneer nu en help de kinderen van Jukumu Letu opweg naar een mooie toekomst.
22.0%

Eén heus schoolgebouw in Bunyore - doneer nu

Op dit moment worden de ruim 80 kinderen op de andere vestiging in Bunyore (west-Kenia) elke dag buiten opgevangen. Momenteel hebben ze op het terrein tenten geplaatst zodat de kinderen beschut kunnen spelen en leren.  

Afgeronde projecten

Ook in Kenia zijn de gevolgen van Covid 19 ernstig; Jukumu Letu is in 2020 grotendeels gesloten geweest. De economische en humanitaire gevolgen van de crisis zijn enorm. Dankzij alle steun van de Vrienden van Jukumu Letu hebben we in 2020 en 2021 via diverse projecten een verschil kunnen maken.
118.1%

Waterput en Zonnepaneel - Laatste 2000 euro

Jukumu Letu verbouwt op een akker groenten. Dit food securityproject helpt om de voedsel kosten lager te houden. Er is een groot watertekort. Ook zijn de electra kosten voor de bewatering hoog.  Het project heeft hiervoor een waterput nodig en zonnepanele
100.00%

Waterput en zonnepanelen

In het droge seizoen is er een watertekort. Helpt jij mee aan een structurele oplossing voor het Food Security Project zodat het land ook in het droge seizoen vruchtbaar blijft?
 Dit kan met een waterput en 18 zonnepanelen.
16.7%

Nieuw keukenblad - doneer nu

Het keukenblad is dringend aan vervanging toe. Help jij mee? Heel veel dank!
 
89.55%

Omheining

Eind maart 2021 werd de oogst volledig opgegeten door wilde dieren als gazelles en zebra’s, die ook te lijden hebben onder de voedselschaarste. Een enorme domper natuurlijk! Dankzij de Vrienden van Jukumu Letu werd er in 3 dagen tijd geld verzameld. 
103.25%

2 watertanks voor handen wassen

In 2019 heeft Jukumu Letu zich ingezet in Mathare om de inwoners voorlichting te geven over de gewenste maatregelen om verspreiding van Covid te voorkomen. Het handen wassen is daar een belangrijk onderdeel voor, maar water is schaars in deze sloppenwijk. 
110.15%

200 Vertical vegetable gardens

In 2019 hebben we 200 ‘verticale groente tuintjes’ kunnen doneren aan de meest kwetsbare gezinnen in de Mathare-slums. In één weekend hebben kunnen realiseren, dankzij enthousiaste doneerders die direct aan onze oproep gehoor gaven.
53.8%

Nieuw schoolmeubilair - doneer nu

Het huidige meubilair is dringend aan vervanging toe. Help jij mee om de stoelen en tafels te repareren / vervangen? Heel veel dank!

Vaste vrienden worden

Om ervoor te zorgen dat ruim 200 kinderen bij Jukumu Letu veilig kunnen spelen, eten en leren is elke maand best veel geld nodig. Geld voor eten, voor boeken, voor vakkundige leerkrachten, voor de huur van het schoolgebouw.

Become a Friend!

To make sure over 200 children can safely play, learn and eat every month costs some money. Money for food, books, skilled teachers, paying rent for the school building.VASTE VRIEND
WORDEN