Blog

Caroline Matsalia in Nederland

Caroline Matsalia, Carol, de oprichtster en directeur van Jukumu Letu, verblijft momenteel (tijdelijk) in Italië bij haar schoonmoeder. Mooie gelegenheid om daar een kijkje te nemen en haar aan Nederland voor te stellen!
Lees verder

Coen in Kenia

Warm welkom bij Jukumu letu.
Lees verder

Coen in Kenia – 2

Een emotioneel weerzien.
Lees verder

Coen in Kenia – 3

Tajiri farm. Groentetuin voor de kinderen van Jukumu.
Lees verder

Coen in Kenia – 4

Kwaheri Jukumu Letu!
Lees verder

Food Security Project

Akker in Isinya en haar omheining; Toen Covid in 2020 ook de economie in Kenia plat legde, is Jukumu Letu begonnen met het huren van een akker. Met als doel om zelf groenten te gaan verbouwen en zo voor een groot deel zelfvoorzienend te worden in de voedselvoorziening voor de kinderen en gezinnen van Jukumu Letu. En bij een groot succes zelfs wel inkomsten halen uit de verkoop van alle extra groenten en gewassen.
Lees verder

Vertikale Groentetuintjes

In mei 2020 doneerden we namens de Vrienden van Jukumu Letu 200 verticale groentetuintjes (VVG’s), aan de families in de sloppen van Ngong. Het bleek een succes; dankzij deze zakken met vruchtbare aarde en zaden slaagden ruim 150 gezinnen erin om elke 6 à 8 weken hun eigen groente te verbouwen.
Lees verder

Vaste vrienden worden

Om ervoor te zorgen dat ruim 200 kinderen bij Jukumu Letu veilig kunnen spelen, eten en leren is elke maand best veel geld nodig. Geld voor eten, voor boeken, voor vakkundige leerkrachten, voor de huur van het schoolgebouw.

Become a Friend!

To make sure over 200 children can safely play, learn and eat every month costs some money. Money for food, books, skilled teachers, paying rent for the school building.VASTE VRIEND
WORDEN