Vertikale Groentetuintjes

BLOG – Coen in Kenia – December 2021

In mei 2020 doneerden we namens de Vrienden van Jukumu Letu 200 verticale groentetuintjes (VVG’s), aan de families in de sloppen van Ngong. Het bleek een succes; dankzij deze zakken met vruchtbare aarde en zaden slaagden ruim 150 gezinnen erin om elke 6 à 8 weken hun eigen groente te verbouwen. Op 7 december 2022, ruim anderhalf jaar later, deden deze simpele volkstuintjes aan huis nog steeds dienst. Die middag bezocht ik een dame die erin was geslaagd om dankzij 3 VVG’s én een paar emmers geheel zelfvoorzienend te zijn; haar binnenplaatsje was voor een groot deel haar groentetuin, die ervoor zorgde dat ze geen geld meer kwijt was aan groenten kopen.

Vaste vrienden worden

Om ervoor te zorgen dat ruim 200 kinderen bij Jukumu Letu veilig kunnen spelen, eten en leren is elke maand best veel geld nodig. Geld voor eten, voor boeken, voor vakkundige leerkrachten, voor de huur van het schoolgebouw.

Become a Friend!

To make sure over 200 children can safely play, learn and eat every month costs some money. Money for food, books, skilled teachers, paying rent for the school building.VASTE VRIEND
WORDEN