Over ons

Stichting De Vrienden van Jukumu Letu is een initiatief van Chantal & Hugo, Maaike & Coen en Mirjam & Marco. Alle zes zijn we tijdens ons langere verblijf in Kenia in aanraking gekomen met Jukumu Letu. Hieronder stellen wij ons kort voor.

Chantal & Hugo

In 2008 woonden we in Kenia voor de adoptie van onze zoon. Zo ontmoetten we Carol die ons op een zonnige dag rondleidde bij Jukumu Letu De vrolijke kinderen te midden van de schrijnende armoede maakten een diepe indruk op ons en we besloten te helpen. Dit moet Nederland zien! En daarom maakten we een film. Tijdens de opnames ontmoetten we een jongetje, misschien een jaar oud. Het zat op de grond tussen het afval naast het open riool. Helemaal alleen omdat er thuis niemand was om voor hem te zorgen. Net als vele andere kinderen kreeg deze jongen bij Jukumu Letu een veilige plek om te spelen, te eten en te leren. Dankzij Jukumu Letu durven nu honderden kinderen weer te dromen. ‘Later word ik piloot’, ‘Later word ik de baas van dit land’. ‘Later word ik schooljuf bij Jukumu Letu’.

Maaike & Coen

Dankzij de verhalen van Chantal en Hugo bezochten wij op 31 maart 2009 voor het eerst Jukumu Letu. Die dag reden we, samen met zus Alexandra en Twan, onder begeleiding van Carol van Nairobi naar Ngong Town, een rauwe buitenwijk waar het leven arm en hard is. Hoe groot was het contrast toen we voor het eerst de poort van Jukumu binnenstapte, en de zingende en lachende kinderen ons warm verwelkomden. Sindsdien zit Jukumu in ons hart en voelen we ons onvoorwaardelijk onderdeel van de Jukumu-familie. Deze plek is té belangrijk en té bijzonder om aan haar lot over te laten; Jukumu is ook ónze verantwoordelijkheid.

Marco & Mirjam

Tijdens ons verblijf in Kenia voor de adoptie van onze zoon zijn we in contact gekomen met Carol. We leerden haar kennen als een sterke vrouw die vol energie en passie een dagverblijf en school voor kinderen had opgezet in Ngong. De spirit op deze locatie greep ons direct en daarom besloten we om Carol en haar medewerkers te gaan ondersteunen. Samen met Carol bekeken we de mogelijkheden om haar project verder te ontwikkelen. Ook gaf Carol ons de kans om een zinvolle invulling te geven van onze tijd in Kenia waarbij we een klein verschil konden maken voor de kinderen van Jukumu. Deze vrolijke en dankbare kinderen verdienen een betere toekomst en daarom zetten wij ons in voor hen!