Food Security Project

BLOG – Coen in Kenia – December 2021

Akker in Isinya en haar omheining; Toen Covid in 2020 ook de economie in Kenia plat legde, is Jukumu Letu begonnen met het huren van een akker. Met als doel om zelf groenten te gaan verbouwen en zo voor een groot deel zelfvoorzienend te worden in de voedselvoorziening voor de kinderen en gezinnen van Jukumu Letu. En bij een groot succes zelfs wel inkomsten halen uit de verkoop van alle extra groenten en gewassen.

Een dappere en spannende onderneming maar de eerste oogsten waren veelbelovend. Tot eind maart 2021. Toen werd de oogst van Isinya garden vernield door zebra’s en gazelles. Een omheining van palen en gaas was noodzakelijk om de gewassen te beschermen. Binnen twee dagen stonden er weer genoeg vrienden van Jukumu Letu klaar om een financiele bijdrage te leveren; een week later was de akker omheind!

Op 8 december 2021 mocht ik er zelf rondlopen, en wat was ik onder de indruk! Een deel van de akker kan zelfs via een ‘dripping-system’ geïrrigeerd worden, waardoor de oogst niet afhankelijk is van de regen. Wat zou het mooi zijn als we hier op termijn de gehele akker kunnen laten bewateren!

Vaste vrienden worden

Om ervoor te zorgen dat ruim 200 kinderen bij Jukumu Letu veilig kunnen spelen, eten en leren is elke maand best veel geld nodig. Geld voor eten, voor boeken, voor vakkundige leerkrachten, voor de huur van het schoolgebouw.

Become a Friend!

To make sure over 200 children can safely play, learn and eat every month costs some money. Money for food, books, skilled teachers, paying rent for the school building.VASTE VRIEND
WORDEN