Jukumu Letu

Over Jukumu Letu

Jukumu Letu (= ‘onze verantwoordelijkheid’ in Kiswahili) is daarmee veel meer dan zomaar een opvangplek. Deze maatschappelijke organisatie ondersteunt de families van de kinderen met voedsel, werkgelegenheid, juridische bijstand en nog veel meer. De kinderen krijgen dagelijks bij Jukumu Letu een warme maaltijd, onderwijs en zo nodig kleding of medicatie. 

Maar bovenal veel speelplezier, vertrouwen en het échte gevoel dat ze er mogen zijn! Zodoende biedt Jukumu Letu deze kinderen en hun gezinnen een grotere kans om een betere toekomst op te bouwen. Naast de vestiging in de sloppenwijk van Ngong Town (net buiten Nairobi) is er ook vestiging van Jukumu Letu in Bunyore, West Kenia. Op iedere locatie worden dagelijks ongeveer 100 kinderen opgevangen.

Huidige projecten

30.0%

Jukumu Letu - doneer nu

Help jij mee om in de dagelijkse kosten van Jukumu Letu te voorzien? Doneer nu en help de kinderen van Jukumu Letu opweg naar een mooie toekomst.
22.0%

Eén heus schoolgebouw in Bunyore - doneer nu

Op dit moment worden de ruim 80 kinderen op de andere vestiging in Bunyore (west-Kenia) elke dag buiten opgevangen. Momenteel hebben ze op het terrein tenten geplaatst zodat de kinderen beschut kunnen spelen en leren.  

Afgeronde projecten

118.1%

Waterput en Zonnepaneel - Laatste 2000 euro

Jukumu Letu verbouwt op een akker groenten. Dit food securityproject helpt om de voedsel kosten lager te houden. Er is een groot watertekort. Ook zijn de electra kosten voor de bewatering hoog.  Het project heeft hiervoor een waterput nodig en zonnepanele
100.00%

Waterput en zonnepanelen

In het droge seizoen is er een watertekort. Helpt jij mee aan een structurele oplossing voor het Food Security Project zodat het land ook in het droge seizoen vruchtbaar blijft?
 Dit kan met een waterput en 18 zonnepanelen.
16.7%

Nieuw keukenblad - doneer nu

Het keukenblad is dringend aan vervanging toe. Help jij mee? Heel veel dank!
 
89.55%

Omheining

Eind maart 2021 werd de oogst volledig opgegeten door wilde dieren als gazelles en zebra’s, die ook te lijden hebben onder de voedselschaarste. Een enorme domper natuurlijk! Dankzij de Vrienden van Jukumu Letu werd er in 3 dagen tijd geld verzameld. 
103.25%

2 watertanks voor handen wassen

In 2019 heeft Jukumu Letu zich ingezet in Mathare om de inwoners voorlichting te geven over de gewenste maatregelen om verspreiding van Covid te voorkomen. Het handen wassen is daar een belangrijk onderdeel voor, maar water is schaars in deze sloppenwijk. 
110.15%

200 Vertical vegetable gardens

In 2019 hebben we 200 ‘verticale groente tuintjes’ kunnen doneren aan de meest kwetsbare gezinnen in de Mathare-slums. In één weekend hebben kunnen realiseren, dankzij enthousiaste doneerders die direct aan onze oproep gehoor gaven.
53.8%

Nieuw schoolmeubilair - doneer nu

Het huidige meubilair is dringend aan vervanging toe. Help jij mee om de stoelen en tafels te repareren / vervangen? Heel veel dank!