Caroline Matsalia in Nederland

BLOG – Caroline Matsalia in NL

Caroline Matsalia, Carol, de oprichtster en directeur van Jukumu Letu, verblijft momenteel (tijdelijk) in Italië bij haar schoonmoeder. Mooie gelegenheid om daar een kijkje te nemen en haar aan Nederland voor te stellen!

Ik ben dan ook haar in oktober persoonlijk gaan ophalen. Na een paar dagen in en nabij Turijn, waar we ook op bezoek gingen bij Irene van ons ‘zusje’ Jukumu Letu Italia, was er de Roadtrip naar Nederland.

Het werd een fantastisch weerzien met vele hoogtepunten, met de ‘Coens’ en de ‘Friday’s

Tijdens diverse gezellige lunches en etentjes werd er zoveel mogelijk tijd ingehaald en bijgepraat, aangezien het alweer even geleden was dat we elkaar hadden gezien.

Naast alle gezelligheid en mooie gesprekken hebben we ook een bestuursvergadering van de stichting georganiseerd, waarbij Carol een uitgebreide uiteenzetting gaf over de huidige situatie van Jukumu Letu. Er is gebrainstormd over de doelen voor Jukumu op korte en langere termijn en er zijn twee concrete projecten uitgekozen voor nu. De eerste is nieuw schoolmeubilair wat aan vervanging toe is, de tweede een lang gedroomde eigen locatie van 3 klaslokalen in Bunyore.

Ook vonden er diverse ontmoetingen plaats met onze families en andere vrienden waarvan sommigen Carol alleen uit onze verhalen kennen, maar nog niet eerder hadden ontmoet.

En dan daar was nog de rondleiding in de Ontdekfabriek, met een toelichting door Hugo op zijn Glow project dat de week erna heeft plaatsgevonden.

Een dienst bijwonen in de Willibrorduskerk in Eersel met daarna een kijkje op het kerkhof bij het kunstwerk van Cor van den Bemt voor de kinderen die ongedoopt moesten heengaan….

Een bezoek aan Eersel is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan de Mert, de Contente Mens en een mooie herfstwandeling bij ’t Laarven.

Het werd een onvergetelijke week en hoewel goed gevulde dagen, was de tijd nog tekort.

We hebben volop genoten van onze trotse ‘African Queen’, het was een eer om haar al die dagen om ons heen te hebben mogen gehad!

Vaste vrienden worden

Om ervoor te zorgen dat ruim 200 kinderen bij Jukumu Letu veilig kunnen spelen, eten en leren is elke maand best veel geld nodig. Geld voor eten, voor boeken, voor vakkundige leerkrachten, voor de huur van het schoolgebouw.

Become a Friend!

To make sure over 200 children can safely play, learn and eat every month costs some money. Money for food, books, skilled teachers, paying rent for the school building.VASTE VRIEND
WORDEN