Jukumu Letu Ngong Town

Maatschappelijk werkster Carol Matsalia (1973) is in 2007 gestart met het kinderdagverblijf Jukumu Letu in de sloppen van Ngong Town, net buiten Nairobi, Kenia. Zij kwam tot de conclusie dat veel gezinnen met zeer jonge kinderen, levend in de Mathare sloppen van Ngong Town heel hard hulp hadden; het ondersteunen van deze kinderen en hun verzorgers was cruciaal voor een toekomst met perspectief.

Extreme armoede, elke dag de uitdaging van op zoek naar werk en een gebrek aan adequate opvang voor jonge kinderen was de aanleiding voor Carol om in 2007 met de dagopvang van de eerste tientallen jonge kinderen te beginnen. Daardoor konden hun oudere broertjes en zusjes naar school en de ouders/verzorgers op zoek naar werk.

De opvang van baby’s, peuters en kleuters is bij Jukumu Letu in Ngong Town inmiddels al flink uitgebreid met een basisschool tot en met class 6. Naast het bieden van een veilige plek voor de jongsten en goed onderwijs voor de al wat oudere kinderen, vervullen de medewerkers van Jukumu Letu ook een bredere maatschappelijke rol. Ze ondersteunen ouders, geven voorlichting en waar de nood het hoogst is zorgen ze voor extra voeding, kleding en medicijnen.

Jukumu Letu Ngong Town
Jukumu Letu Ngong Town
jukumu letu ngong town

Jukumu heeft sinds 2010 twee vestigingen. Daar komen nu dagelijks meer dan 300 kinderen die iedere dag een warme maaltijd krijgen en vooral ook goed onderwijs en veel spelplezier. En dankzij Jukumu Letu een hoopvolle toekomst hebben!

Vestiging Bunyore
Jukumu Letu school
Jukumu Letu Ngong Town

Vaste vrienden worden

Om ervoor te zorgen dat ruim 200 kinderen bij Jukumu Letu veilig kunnen spelen, eten en leren is elke maand best veel geld nodig. Geld voor eten, voor boeken, voor vakkundige leerkrachten, voor de huur van het schoolgebouw.

Become a Friend!

To make sure over 200 children can safely play, learn and eat every month costs some money. Money for food, books, skilled teachers, paying rent for the school building.VASTE VRIEND
WORDEN